Kuchyně Indonésie je tak pestrá a nevšední… Jaké tedy asi bude posezení u jídla v indonéské restauraci? Prostě jedinečné!
A jedinečná je jak kuchyně, tak atmosféra v restauraci Javánka. I na pražských Vinohradech objevíte mnoho exotických chutí. Speciální
degustační menu tu připravili pouze pro vás, zákazníky Slevomatu.
Takovou spoustu pokrmů najednou v této restauraci jen tak neochutnáte.
Restaurace si zakládá na tom, že vaří pouze z pečlivě
vybraných surovin od českých dodavatelů a pěstitelů. Většinu
z nich najdete prodávat na farmářských trzích na nám. Jiřího
z Poděbrad. Uvidíte, jak původní receptury vyhovují moderním
gastro trendům – jídelní lístek je tu totiž plný přirozeně
veganských i bezlepkových pokrmů. |
Otestováno našimi kreativci
Na hostinu Rijstaffel vyrazila Pája ze slevomatího video týmu a copywriterka Bára: „Důkladně jsme se připravily, takže jsme přes den
jedly jen zlehka, abychom zvládly všechno ochutnat. Obsluha je tu
neskutečně milá a ke každému jídlu jsme dostaly krátký výklad.
Sympatické je třeba to, že polévku vaří z krůtího masa místo tradičnějšího kuřete, protože krůtí u nás dokážou sehnat ve vyšší kvalitě.“
„Předkrmy nás nadchly, špízy Sate Ayam s arašídovou omáčkou
chutnají přesně jako na Bali. A hlavní chody, to je taky
fantazie. S masem, vege, jemně pikantní… Ochutnávání mnoha
jídel v menším množství nemá chybu, člověk zkusí i věci,
které by si třeba ve standardní porci neměl odvahu objednat.
Fajn je, že se tu nikam nespěchá. Mezi jednotlivými
chody nás nechali vydechnout, než přinesli další parádu. Ale přece jen
jsme dvě holky a žádní velcí jedlíci, i proto je velmi milé, že
jsme si nedojedené jídlo mohly sbalit do krabiček – mají
tu samozřejmě i vlastní boxy, ale za to, že jsme si donesly svoje, jsme
dostaly extra pochvalu.“