









Připravte oběd, který hraje barvami – salát z tuňáka bílého nebo červeného, modroploutvého.
Hledáte tip na rychlý oběd do práce? Plánujete posezení s přáteli a připravujete lehké občerstvení? Co třeba salát s tuňákem dovezeným přímo ze Středozemního moře?
Vyzkoušejte pastu, kterou si můžete namazat na opečenou bagetku a doplnit nadrobno nakrájená rajčátka. Rychlý, chutný a jednoduchý předkrm vašeho stolování je na světě!
Do salátů i těstovin s rajčatovou omáčkou pak zvolte bílého nebo modrouploutvého tuňáka, a to v olivovém oleji nebo ve vlastní šťávě. Červený tuňák, znám také jako modroploutvý, je jednou z největších ryb žijících ve Středozemním moři. Své místo najde v každé kuchyni a má využití v mnoha receptech.
Recept:
Postup: Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek dejte krátce smažit v hluboké pánvi na olivovém oleji. Po chvilce přidejte nasekaná rajčátka se štávou, sůl, pepř a oregano. Vařte na mírném ohni přibližně 20 minut za občasného míchání. Jakmile je omáčka hotová, sundejte pánev z plotny, nakrájejte tuňáka na kousky a přidejte ho do omáčky, můžete přidat trochu oleje pro vůni a chuť. Zlehka promíchejte. Podávejte s těstovinami. |
Bílý tuňák Alalunga je považován za jeden z nejlepších produktů. Je znám po celém světě pro svou výtečnou chuť a je používán mnoha šéfkuchaři v nejrůznějších receptech. Pozvedne chuť každého salátu a zároveň si jej můžete užít i samostatně jako malou výživnou svačinku.
Maso z tuňáka je výborným zdrojem bílkovin, vitamínů a stopových prvků. Díky svým nutričním hodnotám má rozhodně své místo ve vyrovnané a zdravé stravě.
Adresa pro případné vrácení zboží:
Iremia s. r. o., Písnická 2, 142 00 Praha 4