Kromě výjimečného menu se bude podávat i nevšední zážitek a dechberoucí výhled. Pojďte si to vše vychutnat!
Připravte se na neskutečný zážitek kombinující skvostné jídlo s vysoce netradičním prostředím. Před vámi 3chodové menu od špičkového šéfkuchaře Patrika Bečváře, pod vámi krásná Praha a kolem vás? Nic! Jen vzduch a výhled, který vám vyrazí dech. To je Lunch in the Sky, oběd podávaný na plošině zavěšené až 50 metrů nad zemí.
Plošina se do Prahy vrátí opět po roce a pouze na pár dní, protože putuje po celém světě. Kotvit bude na Hořejším nábřeží, a to od 5. do 15. 9. 2024. Zákazníci, kteří si hostinu ve výšce vychutnali v předchozích letech, jsou nadšení, tak si tento výjimečný zážitek připište na seznam přání (a následně odškrtněte) i vy.
Na čem si pochutnáte?
Za letošním menu stojí špičkový kuchař Patrik Bečvář, člen Národního týmu kuchařů, který jako šéfkuchař působil v restauraci Zlatá Praha hotelu Intercontinental či ve francouzské restauraci v Obecním domě v Praze. Nyní se stará o gastronomii v boutique hotelu Královka v Jizerských horách.
A bude to nádhera. Dostanete předkrm, hlavní chod i dezert, na výběr je menu masové i vegetariánské. V hlavní roli se představí rump steak nebo bramborová galetta s holandskou omáčkou. Mrkněte se na kompletní menu.
Menu s masem
-
Předkrm: Máslová paštika z kachních jater, kmínový chips, brusinky s portským vínem, kadeřávek
-
Hlavní chod: Rump steak z Jižní Ameriky, karamelizovaná mrkev s divokou brokolicí, bramborové rösti, holandská omáčka, telecí demi-glace s hořčičným semínkem a uzeným špekem
-
Dezert: Jablečná žemlovka s flambovaným sněhem, zmrzlina ze zakysané smetany
Vegetariánské menu
-
Předkrm: Pěna z kozího sýra, relish z červené řepy a jablek, lehký salát, gel z vyzrálého aceta balsamica, řeřicha
-
Hlavní chod: Bramborová galetta, holandská omáčka, vejce 63 °C, lehký salát, pyré z pečeného lilku a sezamu
-
Dezert: Jablečná žemlovka s flambovaným sněhem, zmrzlina ze zakysané smetany
|
Oběd v oblacích
A co vás vlastně čeká? Usednete na vyhlídkovou plošinu a necháte se jeřábem vynést do úctyhodné výšky. Nebudou kolem vás žádné zdi ani pevná zem pod nohama.
Tím ale zážitek zdaleka nekončí. Uprostřed plošiny se bude zručně ohánět kuchař, který vám připraví a naservíruje 3chodový oběd. Nebeský barman k tomu přidá nealkoholické nápoje a vybraná vína, aby byla atmosféra dokonalá. Celá akce trvá 40 minut a nechá ve vás hluboký dojem.
Tip: Dobře se oblékněte, nahoře je chladněji než dole.
Není se čeho bát
Nespadne to s námi? Nespadne! Plošinu jistí jeřáb a 16 ocelových lan, budete v bezpečí. Navíc si zapnete bezpečnostní pásy.